Bas de Rode Cellist

Over mij

Toen ik 11 jaar oud was ben ik begonnen met cellospelen. Ik heb mijn propedeuse gehaald aan het conservatorium van Enschede bij Robert Dispa. Daarna heb ik aan het conservatorium van Amsterdam mijn Bachelor gedaan bij zijn zoon Michel Dispa, en mijn ‘Diplom’ aan de Hochschule van Berlijn gehaald bij Markus Nyikos. Daarna heb ik mijn Master, specialisatie kamermuziek, gehaald aan het Conservatorium van Rotterdam bij Herre-Jan Stegenga.

Sindsdien speel ik in diverse beroepsorkesten in Nederland en maak ik kamermuziek in verschillende bezettingen. Zo heb ik aan diverse kamermuziekfestivals deelgenomen waaronder het ‘Gubaidolina festival’ en het ‘Kagel festival’ waar ik met de componisten zelf kon werken en het festival rondom violiste Janine Jansen in Utrecht.

Jarenlang speelde ik in het Lagos Ensemble, dat voortkwam uit het Lagos Strijkkwartet, maar ook in het Cello-octet Conjunto Ibérico (tegenwoordig Cello-octet Amsterdam) en het Aeolus Cello Kwartet.

Mijn spel is in sterk beïnvloed door talrijke masterclasses en cursussen bij bekende kamermusici zoals leden van het Alban Berg kwartet, het Brodsky kwartet, het Amadeus kwartet en het Guarneri kwartet, maar ook door internationaal bekende musici zoals Nathaniël Rosen, Mark Lubotsky, Dmitri Ferschtman, Janos Starker en Jerome Lowenthal (Julliard School of Music, NY).

Reviews van leerlingen

Sabine & Paul (10)

Was für ein kompetenter und zugleich einfühlsamer und humorvoller Cellolehrer, der noch dazu fließend Deutsch spricht! Ein großer Glücksfall für unseren 10-jährigen Sohn. Unbedingt empfehlenswert!“

Tim (trailrunner)

“En eindelijk kwam mijn lang gekoesterde wens uit en zat er op 4,5km een cellist helemaal in het donker suites van Bach te spelen, begeleid door meerdere uilen, I kid not! Thanks Bas de Rode. Topavond”

Sophie

Jouw lessen zijn: positief, inspirerend, triggering, gedegen en vooral leuk!

Dorine

Ik ben later met celloles begonnen en vorder door druk werkend en privéleven niet snel maar ben heel blij met elk stuk wat mooi klinkt. Ik kom dan heel blij van les terug en de hele week blijft de muziek in mijn hoofd.
Ook het samenspelen is heel leuk en stimulerend.

Lenny

Bas is the best, want na zijn cello-les, kun je niet meer cello-less leven!

Miep

Ik heb pas een paar maanden les en ben super enthousiast. Alhoewel niet alles vanzelf gaat blijft Bas geduldig, optimistisch en zeer gedreven. Zijn lessen zijn serieus, maar ook gezellig en vol humor. Kortom, een geboren docent!

Marie

Nooit gedacht dat ik na mijn 60e nog mijn droominstrument zou gaan leren bespelen. Dankzij Bas’ kundige, kritische maar bevlogen én geduldige aanpak, kom ik elk week verder en zijn les en studie een feest.

Isabelle (10)

Ik vind samenspelen het leukst!

Julie (10)

Hoi, ik ben Julie en ik ben 10 jaar ik speel bijna 3 jaar cello en ik vind het superleuk om te doen. Bas is een leraar die aardig is en iets uitlegt als je iets vraagt.
Ik vind Bas een hele goede leraar, omdat hij humor heeft en je tegelijkertijd wat leert. En ik hoop dat ik nog meer dan 100 jaar les bij hem heb!

Anastassiya & Sophie (6)

Sebastian’s teaching method works wonderfully for my 6 year old daughter, who really enjoys his playfully engaging and very patient, gentle approach. She loves the quickly learned “cool cello tricks” he often gives at the end of the class to keep the motivation going.

Geverifieerd door MonsterInsights